Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Πόσο καιρό μετά τα σιδεράκια μου πρέπει να φοράω τη συγκράτηση μου;

Η ορθοδοντική θεραπεία είναι μια επένδυση στο χαμόγελό σας. Όταν τα δόντια σας έρθουν στην επιθυμητή θέση, θα έχετε ένα πανέμορφο χαμόγελο, αλλά είναι σημαντικό να το κρατήσετε έτσι! Μπορείτε να το πετύχετε αυτό με τη διατήρηση του αποτελέσματος.

Η συγκράτηση είναι ένα μασελάκι που ενισχύει τη νέα θέση των δοντιών μετά το τέλος της ορθοδοντικής θεραπείας. Αλλά για πολλούς ασθενείς, ιδίως οι νεότεροι, αυτά τα μασελάκια μπορεί να φαίνονται σαν μια ενόχληση. Έτσι, πόσο καιρό μετά τα σιδεράκια θα πρέπει να φορούν τη συγκράτηση;

Όταν αφαιρέσουμε τα σιδεράκια, θα αξιολογήσουμε την κατάσταση της δομής του οστού και των ούλων γύρω από τα δόντια σας και θα καθορίσουμε πόσο καλή είναι η προσαρμογή των δοντιών σας στη νέα θέση τους. 

Τυπικά, κατά τη διάρκεια του πρώτου χρόνου αφού βγάλετε τα σιδεράκια, τα μασελάκια συγκράτησης φοριούνται όλη τη μέρα και τη νύχτα (24 ώρες) με εξαίρεση το φαγητό, το βούρτσισμα και τη χρήση οδοντικού νήματος.  

Κατά τη διάρκεια του δεύτερου χρόνου, το μασελάκι χρησιμοποιείται μόνο κατά τη διάρκεια της νύχτας. 

Από εκεί και έπειτα μπορείτε να το φοράτε μια-δυο νύχτες κάθε εβδομάδα. Αυτό διαφέρει από ασθενή σε ασθενή. Παρακαλούμε τηλεφωνήστε μας στο 2310220873 αν έχετε κάποια απορία ή κάποια ερώτηση. Ωστόσο, συνιστούμε να μη σταματήσετε να το φοράτε μια-δυο νύχτες την εβδομάδα για πολλά χρόνια, για την καλύτερη διασφάλιση της θέσης των δοντιών σας. 

Εάν ανησυχείτε για την εμφάνισή σας, όταν φοράτε το μασελάκι, υπάρχουν και τα διακριτικά μασελάκια συγκράτησης τύπου Invisalign. Θα μπορούσατε να επιλέξετε ένα διαφανές πλαστικό μασελάκι αυτό που είναι λιγότερο εμφανές κατά τους μήνες αμέσως μετά το τέλος της ορθοδοντικής θεραπείας σας. 
Μια άλλη επιλογή είναι η γλωσσική συγκράτηση. Βρίσκεται στην πίσω πλευρά των δοντιών σας, έτσι ώστε κανείς δεν θα μάθει ποτέ ότι είναι εκεί! Η γλωσσική συγκράτηση είναι μόνιμη, οπότε δεν υπάρχει κίνδυνος να χαθεί. 
Φορώντας το μασελάκι σας, όπως σας έχει υποδειχθεί, κάνετε το αποφασιστικό και τελευταίο βήμα που θα σας βοηθήσει να προστατέψετε την επένδυση που κάνατε (σε χρόνο και χρήμα) για το νέο σας χαμόγελο. Η σωστή χρήση της συγκράτησης θα κρατήσει τα δόντια σας στη θέση που πρέπει. Αν αποτύχετε να το φορέσετε με συνέπεια, οι ιστοί γύρω απο τα δόντια σας θα είναι χωρίς υποστήριξη, και μπορεί τα δόντια σας να υποστούν αισθητή μετατόπιση. 

Δουλέψατε σκληρά και για πολύ καιρό για να αποκτήσετε αυτό το πανέμορφο χαμόγελο.
Φορέστε το μασελάκι σας για να το διατηρήσετε. Θα είστε χαρούμενοι που το κάνατε!

Μπορείτε να δείτε και το σχετικό video στο http://vimeo.com/40747990

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου