Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Ορθοδοντική Παιδιών - ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Δρ. Μούλλας

Η έγκαιρη ορθοδοντική αξιολόγηση, θα δώσει στο παιδί σας την καλύτερη ευκαιρία για ένα υγιές και όμορφο χαμόγελο. Επειδή οι ασθενείς διαφέρουν όσον αφορά τη φυσιολογική τους εξέλιξη και τις ανάγκες θεραπείας, ο στόχος του ορθοδοντικού είναι να παρέχει στον κάθε ασθενή την πιο κατάλληλη θεραπεία στην πιο κατάλληλη στιγμή.  


Γιατί το παιδί σας πρέπει να κάνει έναν ορθοδοντικό έλεγχο το αργότερο έως την ηλικία των 7:


1. Οι ορθοδοντικοί μπορούν να εντοπίσουν λεπτά προβλήματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη της γνάθου και την ανατολή δοντιών ενώ υπάρχουν ακόμη κάποια από τα παιδικά δόντια.
2. Παρόλο που τα δόντια ενός παιδιού μπορεί να φαίνονται ίσια, είναι πιθανόν να υπάρχει κάποιο πρόβλημα που μόνο ένας ορθοδοντικός μπορεί να διακρίνει.
3. Ο έλεγχος μπορεί να δείξει ότι η σύγκλιση του παιδιού σας ειναι μια χαρά. Από την άλλη, ο ορθοδοντικός πιθανόν να αναγνωρίσει ένα πρόβλημα ανάπτυξης και να προτείνει την τακτική παρακολούθηση της ανάπτυξης και εξέλιξης του παιδιού, και έπειτα, εάν ενδείκνυται, να αρχίσει θεραπεία στην κατάλληλη στιγμή για το παιδί. Σε άλλες περιπτώσεις, ο ορθοδοντικός ίσως βρει ένα πρόβλημα που να χρίζει έγκαιρης θεραπείας.
4. Η έγκαιρη αντιμετώπιση μπορεί να αποτρέψει την ανάπτυξη σοβαρότερων προβλημάτων και να κάνει τη θεραπεία πιο σύντομη και λιγότερη περίπλοκη σε μεγαλύτερη ηλικία.
5. Σε κάποιες περιπτώσεις, ο ορθοδοντικός θα μπορέσει να επιτύχει αποτελέσματα που να μη φαίνονται δυνατά όταν το πρόσωπο και η γνάθος έχουν ολοκληρώσει την ανάπτυξή τους.
6. Η έγκαιρη αντιμετώπιση μπορεί να δώσει στον ορθοδοντικό σας την ευκαιρία να:
• Καθοδηγήσει την ανάπτυξη των γνάθων
• Μειώσει τον κίνδυνο τραυματισμού των μπροστινών δοντιών που προεξέχουν
• Διορθώσει επιβλαβείς έξεις
• Βελτιώσει την εμφάνιση
• Κατευθύνει τα μόνιμα δόντια σε μια πιο ευνοϊκή θέση
• Βελτιώσει τον τρόπο που συναντιούνται τα χείλη

Τα ορθοδοντικά προβλήματα των παιδιών κατατάσσονται σε 3 κύριες κατηγορίες:
  • τα σκελετικά ορθοδοντικά προβλήματα που αφορούν δυσαρμονίες στη σχέση των γνάθων και τα οστά του προσώπου (προγναθισμός ή οπισθογναθισμός)
  • τα οδοντικά ορθοδοντικά προβλήματα τα οποία αφορούν κυρίως τη θέση των δοντιών στα οδοντικά τόξα (συνωστισμός ή διαστήματα)
  • τα λειτουργικά ορθοδοντικά προβλήματα και τον συνδυασμό τους. 


Η αντιμετώπιση των σκελετικών ορθοδοντικών προβλημάτων πρέπει να γίνεται όσο το δυνατόν νωρίτερα και στον σωστό χρόνο για την αξιοποίηση της αύξησης και της ανάπτυξης του ασθενή.Τα οδοντικά ορθοδοντικά προβλήματα λόγω της ποικιλομορφίας τους δεν υπάγονται σε κάποιο γενικό κανόνα όσον αφορά τη διόρθωσή τους και οι γονείς πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι λανθασμένη η αντίληψη ότι η έναρξη της ορθοδοντικής θεραπείας πρέπει να γίνεται μόνο όταν ΟΛΑ τα παιδικά (νεογιλά) δόντια έχουν αντικατασταθεί.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου